torstai 23. helmikuuta 2017

Zoega Sidamo Ethiopia. Aamun viritys.

Tuoksu. Kahvinautinnossa ei ole kysymys vain siitä miltä kahvi maistuu kun sitä kulauttaa kupista suuhunsa. Kahvittelu alkaa jo siitä kun avaa uuden kahvipaketin ja vetää juuri avatusta pakkauksesta ensi kerran tuoksut sisällensä.

Zoegan Sidamo Ethiopia on juuri sellainen kahvi, josta nauttiminen on hyvä aloittaa sen tuoksusta. Tänä aamuna tuoksu oli vahvimmillaan kun jauhoin aamukahvin pavut myllyssä juuri ennen kahvin valmistamista. Latasin pressopannuun kahvin ja veden, tablettiin Lapin Kansan, tein voileivän ja siitä se torstaipäivä lähti liikkeelle.

Niin kuin nimikin kertoo niin Sidamo Ethiopia on sieltä kahvin kotimaasta Etiopiasta. Zoega on merkinnyt pussin kylkeen paahtoasteen seiskaksi (asteikko 1-8), eli aika vahvaa se on. Paahdon täydentää vielä 'fyllighet' 5 (asteikko 1-5) ja 'syrlighet' 1 (asteikolla 1-5).

Sidamo on kahvi, josta on helppo pitää. Maut ovat oikein mukavassa aamutasapainossa, joten tästä voi hyvällä odotuksella lähteä päivään. Vielä kolmas mukillinen ja siinä se on. Hyvä aamu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti