maanantai 20. maaliskuuta 2017

Kaunis sen olla pitää - siis kahvipakettikin!

Sunnuntaiaamuna oli taas se juhlahetki, että meillä avattiin uusi kahvipaketti. Vieläpä sellainen paketti, jota meillä ei ole koskaan ennen avattu. Eikö se ole juhlahetki?
Zoegan Thanda on uusi kahvi Zoegallakin. Viime kerran ulkomailla käydessä se jo löytyi ICAn kahvihyllystä. Edelliselläkin ulkomaanmatkalla siellä kävin jo Thandaa etsimässä, kun näin netistä, että se oli tullut markkinoille, mutta silloin se ei vielä ollut valikoimissa.

Niin kuin hyvin tiedät, niin ihmisellä näköaisti ja makuaisti ovat yhteydessä toisiinsa. Erityisesti makua antavat värit. - Etkö usko?
No ajattelehan vaikka mansikkaa. Pieni lapsikin jo tietää pelkästään värin ja muodon perusteella, että mansikka kuuluu panna suuhun ja se varmasti(kin) maistuu hyvältä. Miten olisi, jos mansikka olisikin ruskea tai violetti? Siinä tapauksessa kynnys ajatella maku hyväksi ei olisi ihan yhtä helppo.

Olipa miten oli, niin tuo Thandan pakkauksen kauneus jo latasi minulle ensimmäisen osan kahvinautinnosta. Katohan tästä kuinka kaunis se on.





















Laitoin oikein kaksi pakettia rinnakkain kun niiden kuvat liittyvät mukavasti yhteen. Kahvi itse on yhdistelmä Brasiliassa, Itä-Afrikassa ja Intiassa tuotetuista pavuista. Intialaista kahvissa on niin paljon, että pakettiin on kirjattu "Inspired by India". Paahto on Zoegan asteikolla 6 ja hapokkuus on ykkösessä. Kun noita numeerisia arvoja katson, niin jo niistä näen, että tässä voisi olla taas kahvi, josta minun on helppo tykätä.

Thandan aromit heti paketin aukaisun jälkeen kertoivat samaa hyvää ja kyllä tästä hyvät kahvit tulikin. Vanhalla Opan perkolaattorilla keitettynä sitä on nyt toista päivää nautittu niin maidolla höystäen kuin pelkkänä mustanakin. Minulle yksi hyvän kahvin merkki on siinä, että se maistuu hyvältä myös mustana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti