tiistai 9. toukokuuta 2017

Mukava oli lukea miten Herta luki, koki ja näki Tuulisen maan.

Mukava oli lukea miten Hertta kirjan luki, koki ja näki. Kävi nimittäin niin, että kaverini kilautti ja kysyi, että oletko huomannut, että siitä on arvio taas yhdessä lehdessä?
Vastasin, että enpä ole huomannut. - Missä lehdessä?
- Se on semmonen lehti kun Jänkä. Sen saa ostaa kirjastosta.
En nyt ihan siltä istumalta, mutta aika pian kuitenkin ajoin kirjastoon ja siellähän se Jänkä oli hyllyssä ja lähti seitsemän euron hintaan matkaani. Arvelin, että kyllä ihan jo sen Hertan jutun takia tämä kannattaa ostaa ja kukapa tietää, jos tässä on muutakin hyvää luettavaa.

'Lappilainen kulttuurilehti' siinä luki heti kannessa. Kannen vihjeet sisällöstä panivat aavistelemaan, että kyllä tässä muutakin luettavaa on kuin vain sen Hertan juttu. "Saunasta täällä ei ymmärretä yhtään mitään" ja "Kuivalihakeitto, kampanisut ja Lapin aito rieska" sivun 22 juttuna houkuttelivat heti lukemaan, mutta toki halusin lukea ihan ensiksi sen Hertan jutun. -Missähän se on?
No, lopulta se löytyi sivulta 40 ja oli otsikoitu "Räkkäsuojan vainajan tapaus".

-Yyym.. niin lappilaista että! Räkkäsuoja! - Eikö vaan ole hieno ja kuvaava sana?

Ja sitten se juttu. Perin positiivinenhan se oli. Olen nyt näitä kirjani 'Tuulinen maa' arvioita muutaman lukenut ja se on niin mukava huomata, että kuinka erilaisiin asioihin eri lukijat kiinnittävät huomiota.
Siihen lukijan näkemän ja kokeman rinnalle kun laittaa sen mitä itse on ajatellut jotakin kirjoittaessaan, mihin pyrkinyt sanoillaan ja miksi on käyttänyt sellaisia ilmaisuja kuin on käyttänyt, niin... no en tiedä mitä sanoisi. Ehkä juuri sen, että niin erilaisia me ihmiset olemme. - Onneksi olemme!

Näin Hertta kirjoitti:


Kiitos Hertta sinulle ihan erityisesti viimeisestä lauseesta tuossa tekstissä. -Eihän sitä tiedä vaikka jotakin vielä syntyisi...

Jänkä-lehti oli minulle positiivinen ilmestys ja olisi sitä ollut ilman tuota Tuulista maatakin. Lehteä ei kyllä ole joka ärrällä myynnissä, mutta laitanpahan tähän listan mistä sen voit ostaa. Nettiosoite on www.janka.fi ja sieltä voit tehdä vaikka kestotilauksen. Hintakaan ei ole kuin 13 euroa / vuosi (kaksi lehteä). '

Tuolta Syrjä-Suomesta, Helsingistäkin lehti löytyy vaikka Akateemisesta Kirjakaupasta. Jotta kipaseppa ostamaan!

- Niin muuten, tiedätkö sinä mikä on räkkäsuoja? Jos et tiedä niin asian selvittämiseksi on ainakin kaksi mahdollisuutta. Eka ja paras on tietysti lukea tuo Tuulinen maa. Toinen ja turhan helppo on kirjoittaa sana googlen hakuun.

- No oho! Kokeilin, mutta ei muuten löytynyt Googlen avulla räkkasuojasta ihan hyvää kuvaa. Taitaa tähän hätään olla paras sanallinen kuvaus löytyä Tuulisen maan sivuilta! Vaikka jos ihan tosissaan ollaan, niin tokkopa tässä kellään mikään hätä on tuota selvittää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti